Для забезпечення формування раціональної структури експорту та імпорту уряд затвердив переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсяги квот на наступний рік. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України.

«Прийняття цих переліків товарів дасть нам можливість забезпечити в наступному році оптимальну, збалансовану структуру експорту та імпорту», - сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

За його словами, це рішення сприятиме виконанню Україною міжнародних договорів і національного законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності, захисту прав інтелектуальної власності, охорони навколишнього середовища. Крім того, від плати за ліцензії з'являться додаткові надходження до державного бюджету.

Так, у 2014 році ліцензуванню підлягають такі зовнішньоекономічні операції: експорт - золота, срібла, газу, шлаків (на які встановлено квоти), що містять цинк і мідь, окремих товарів з вмістом легованих чорних металів, кольорових металів та їх сплавів; експорт та імпорт - друкарських фарб із захисними властивостями, паперу з водяними знаками, оптичного полікарбонату й обладнання для виробництва дисків для лазерних систем зчитування, озоноруйнівних речовин і товарів, що містять їх; імпорт - засобів захисту рослин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109