Головне завдання влади - не допустити потрясінь в країні. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив Президент України Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів у Києві.
Президент зазначив, що сьогодні в українців різні настрої і різні бачення шляхів вирішення накопичених проблем.

За його словами, частина громадян вимагає від влади швидких і навіть радикальних заходів, а частина розраховує на більш послідовний, еволюційний шлях.

«А наше головне завдання, я маю на увазі, завдання влади - не допустити потрясінь. Загальнонаціональний діалог повинен йти, і це буде приносити тільки користь», - зазначив Янукович.

Президент підкреслив, що потрясіння можуть відобразитися на найбільш вразливих категоріях населення, зокрема, на пенсіонерах, дітях. «Я вважаю, що нам необхідно шукати з вами те, що нас буде об'єднувати в державі. Безумовно, бажання прискорити зміни і переламати ситуацію в кращу сторону буде об'єднувати. Я вважаю, що ця енергія змін, за великим рахунком, це - енергія подальших реформ, подальшої модернізації країни», - сказав він.

Разом з тим, Янукович підкреслив, що не може погодитися з тими опозиційними політичними силами, які «намагаються використати цю ситуацію для переділу влади у власних інтересах».
«Окремі політичні лідери відверто спекулюють настроями і бажаннями наших співвітчизників, намагаючись спрямовувати цю енергію на радикальні дії. Це неприпустимо, і ми цього не допустимо, будемо жити за Конституцією і відповідно до законів України», - заявив він.
Після чого Президент підкреслив, що курс на модернізацію країни незмінний.

«Бажання жити за європейськими стандартами необхідно підтримувати не яскравими гаслами, а повсякденною, важкою й ефективною роботою. Економічна стабільність і безпека життя співвітчизників були і залишаються головними умовами подальшого розвитку країни і головною умовою відповідальності влади. Саме з цих принципових позицій я виходив і виходжу при ухваленні непростих політичних рішень», - сказав Президент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145