Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову до 30 грудня вирішити питання щодо погашення заборгованості по зарплатах працівникам бюджетних установ Києва. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив на засіданні Ради регіонів.

«Люди, які заблокували прийняття цього рішення, нехай несуть відповідальність перед своєю совістю, якщо вона у них є, і перед людьми, які чекають грошей», - сказав Президент.

Янукович звернувся до Азарова з проханням вирішити це питання найближчим часом. «І не пізніше 30 числа, щоб гроші були на рахунках підприємств і люди мали можливість їх отримати», - зазначив він.

Президент також підкреслив, що відповідальність за забезпечення цих виплат несуть перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко і секретар Київради Галина Герега.

«Щоб ви, як кажуть, приробили ноги цим грошам і люди їх отримали», - підсумував Янукович.

Нагадаємо, 24 грудня Герега закрила сесію Київради через 10 хвилин після відкриття. До залу у приміщенні Солом'янської райдержадміністрації, де проводилося засідання, зайшли народні депутати від опозиції і зажадали пояснити, чому їх не пускали на засідання. Депутати не розглянули жодного питання порядку денного.

Герега заявила, що через зрив сесії Київради бюджетники міста (медики і педагоги) не зможуть отримати муніципальні надбавки за останні місяці цього року, а працівникам «Київпастрансу» не буде погашений борг по зарплаті.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140