Україні до кінця 2013 року вдалося стабілізувати економічну ситуацію. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив Президент України Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів у Києві.

«Нам вдалося в кінці року стабілізувати економічну ситуацію, забезпечити стабільність фінансової системи, бюджетну рівновагу, створити умови для економічного зростання у наступному році. Це я вважаю нашим досягненням попри всю критику, яку ми зараз чуємо», - сказав він.

Президент підкреслив, що в Україні зберігається макрофінансова стабільність.

«Інфляція залишається на низькому рівні. Протягом 2013 року середньозважений курс гривні до долара практично був стабільним і коливався в помірних межах», - зазначив він.

Також, за словами Януковича, зберігаються позитивні тенденції платіжного балансу.

«Незважаючи на спад, окремі галузі промисловості, орієнтовані на внутрішній ринок, демонструють зростання. Оборот роздрібної торгівлі із січня по листопад поточного року порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 9%», - заявив він.

Президент підкреслив, що помітний позитивний внесок у динаміку ВВП вносить агропромисловий комплекс.

«АПК залишається економічним локомотивом України. Виробництво продукції за 11 місяців зросло на 12%», - зазначив Янукович.

Глава держави наголосив, що Україна вчасно розраховується за борговими зобов'язаннями, і нагадав, що в поточному році країна повністю розрахувалася за необхідними платежами з МВФ.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109