Президент Білорусі Олександр Лукашенко говорить про те, що позикові кошти в обсязі 2 мільярдів доларів, які виділив уряд Росії, це не подарунок і просто так президенти грошей не дають.

«Хотів би сказати деяким, які критикують у нас в Білорусі за це і росіян у тому числі, що ні уряд Росії, ні президент, які вміють добре рахувати гроші, нічого просто так не роблять», - наводить цитату Лукашенка прес-служба білоруського лідера в повідомленні за підсумками засідання Вищої державної ради Союзної держави, що пройшло у Москві.

Лукашенко нагадав про коопераційні зв'язки між двома країнами. Він зазначив, що білоруська економіка споживає 60-70% ресурсів і комплектуючих підприємств Росії. «Починаючи від фінішного виробництва, ви, таким чином, підтримуєте і свою економіку - російську», - сказав Лукашенко.

«Крім того, Білорусь внаслідок недружніх дій «Уралкалія», який обвалив світовий калійний ринок, втратила більше півтора мільярда доларів», - наводить цитату Лукашенка прес-служба.
Лукашенко висловив вдячність російській стороні за прийняті рішення підтримати білоруську економіку в період світової фінансової кризи. Він також подякував російській стороні за колосальну підтримку на міжнародній арені в скрутну хвилину тиску на Білорусь.

«Я розумію, що це непросто для Росії, тому що їй самій вистачає цього тиску. І все таки, не було такого випадку, щоб вона не підтримала в міжнародних організаціях, на міжнародній арені з найгостріших питань», - сказав Лукашенко. У середу російський президент повідомив, що Росія надасть Білорусі додаткову позику до 2 мільярдів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3267