Михайло Саакашвілі не отримував заборони українських відомств на в'їзд в Україну. Про це колишній президент Грузії заявив «5 каналу» під час ексклюзивного інтерв'ю.

Водночас він зазначив, що мав труднощі з перетином кордону під час останнього відвідування України на початку грудня.

«Ні, я його не отримував, хоча варто сказати, що коли я прилітав востаннє до Києва на зустріч з лідерами політичних партій на площу, якісь проблеми при в'їзді дійсно виникли... Але тоді все обійшлося», - сказав він.

Нагадаємо, 24 грудня у ЗМІ з'явилася інформація про ініціативу депутата від Партії регіонів Олега Царьова заборонити в'їзд в Україну 36 іноземцям, серед яких значиться і екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, які підозрюються цим політиком у намірі дестабілізувати ситуацію в Україні».

Цього ж дня глава МЗС України Леонід Кожара заявив, що очолюване ним відомство не має повноважень приймати рішення щодо дозволу або заборони іноземним громадянам в'їжджати на територію країни.

СБУ повідомила, що у листопаді-грудні відповідно до закону вона прийняла рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну деяким іноземних громадянам, однак рішення щодо кожної особи приймалося окремо, а не за так званим «списком», який розповсюджують ЗМІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165