Тимчасовий уряд Єгипту офіційно визнав радикальну партію «Брати-мусульмани» терористичною організацією, звинувативши її в організації вибуху на цьому тижні, жертвами якого стали 16 людей, і оголосив, що кожен, хто є членом групи, буде покараний.

Тимчасовий міністр вищої освіти і заступник прем'єр-міністра Хоссам Ісса оголосив про рішення кабінету на керованому державою телеканалі, передає CNN.

Він підкреслив, що цей захід дає уряду більше повноважень у боротьбі з «Братами-мусульманами», котрі виступають на стороні свого лідера, поваленого президента Мохаммеда Мурсі.

«Перед нами у наявності небезпечна ескалація насильства проти Єгипту і єгиптян, а також чітка заява «Братів-мусульман», що вони не визнають нічого, окрім насильства. Ні уряд Єгипту, ні народ Єгипту, не можуть скоритися тероризму «Братів-мусульман», - заявив Ісса.

Він також додав, що Єгипет повідомить про прийняте рішення інші арабські країни, які підписали у 1998 році договір про спільну протидію тероризму.

Сам рух «Брати-мусульмани» заперечує свою причетність до нападу в Мансурі. Відповідальність за цей інцидент взяло на себе інше ісламістське угруповання, пов'язане з «Аль-Каїдою».

Нагадаємо, у Єгипті підірвали поліцейську дільницю, є жертви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1349