Сьогодні набув чинності Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб щодо подій, які були під час проведення мирних зібрань», який був опублікований 25 грудня в газетах «Голос України» та «Урядовий кур'єр».

Законодавчим актом передбачено звільнити від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту і масових заходів щодо їх дій і рішень у період з 21 листопада 2013 року і до дня набуття чинності цього Закону».

Згідно із законом, всі кримінальні провадження і провадження щодо скоєння адміністративних правопорушень, відкриті з приводу подій, що відбулися з зазначеного часу, підлягають закриттю.

Документом також встановлено, що нові кримінальні провадження та провадження за скоєння адміністративних правопорушень не можуть бути відкриті з приводу подій, що відбулися в цей час.

Також законом встановлено, що особи, залучені до кримінальної відповідальності, відповідальності за адміністративні правопорушення з приводу подій, які були з 21 листопада, звільняються від відповідальності і визнаються такими, що не мають судимості, відповідальності за адміністративні правопорушення.

Уповноваженим органам доручено прийняти рішення, що випливають з цього Закону, протягом 10 днів з дня набуття його чинності.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила цей закон 19 грудня. Закон спрямований на звільнення вже затриманих, а також недопущення нових затримань.

Президент України Віктор Янукович після отримання від Верховної Ради підписав Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які були під час проведення мирних зібрань».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202