В Одеській області співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали групу квартирних злодіїв, котрі проникають в квартири за допомогою альпіністського спорядження.
 
Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України, очолив злочинну групу раніше судимий 26-річний чоловік, який розшукується правоохоронними органами Російської Федерації за скоєння розбою.
 
«Одного разу заради великої наживи чоловіки підкорили навіть шістнадцятиповерхівку. З квартири на 8 поверсі їм вдалося викрасти дорогоцінне хутро, золоті вироби з діамантами і чималу суму готівкою», - повідомив в.о. начальника УБОЗ Анатолій Корпан.
 
 
Щоб не виділятися і не видати свого почерку, злодії після того, як потрапляли у квартири, пошкоджували замки, імітуючи проникнення через вхідні двері.

За даними міліції, організатор групи підтримував тісні відносини зі «злодієм у законі» на прізвисько Лавасогли Батумський, якого нещодавно видворили за межі України.

«Затримані всі учасники організованої злочинної групи. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено альпіністське спорядження, пістолети і награбоване майно», - повідомив Корпан.

Наразі є докази причетності зловмисників до скоєння 11 крадіжок, під час яких вони заволоділи майном на суму близько півмільйона гривень.

За скоєння крадіжок у складі організованої групи передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180