До України з Косова повернулися 27 миротворців і мінно-пошуковий собака Ларс зі складу інженерної роти національного континенту, які протягом року виконували завдання з підтримання миру і безпеки на Балканах.


Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, з поверненням в Україну цієї групи військовослужбовців завершилася друга ротація інженерного підрозділу українського національного контингенту багатонаціональної бойової групи «EAST» сил KFOR.
 

Командири старої та нової ротацій інженерної роти капітани Братащук Андрій та В'ячеслав Шевчук вишикували свої підрозділи і доповіли командиру національного контингенту про прийом-передачу посади та готовність до виконання завдань за призначенням. «З цього моменту військових інженерів з Новоград-Волинського на посаді замінили колеги з Охтирки», - йдеться в повідомленні.
 

Командир Об'єднаної логістичної групи підтримки штабу KFOR (JLSG) полковник ЗС Франції Ерік Єуделін високо оцінив дії українських військових інженерів у складі багатонаціональних миротворчих сил у Косово.
 

«Протягом року своєю самовідданою і наполегливою працею ви примножили досягнення Об'єднаної логістичної групи підтримки штабу сил KFOR. Ваше високопрофесійне виконання миротворчого обов’язку в Косово є одним з яскравих прикладів великого вкладу у шляхетну справу підтримання миру на планеті», - зазначив полковник Єуделін.

Особовий склад інженерної роти попередньої ротації був нагороджений медалями, грамотами та пам'ятними знаками.

У Міноборони зазначили, що нагороди був удостоєний улюбленець сил KFOR мінно-пошуковий собака Ларс. За високий професіоналізм та вагомий внесок у справу підтримання миру він був нагороджений почесною грамотою та медаллю НАТО «За службу миру».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157