Митне оформлення товарів Київською міжрегіональною митницею у 2013 році стало більш прозорим і менш бюрократичним, а суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності почали частіше укладати прямі контракти з іноземними партнерами. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції повідомив начальник Київської міжрегіональної митниці Міністерства доходів і зборів Геннадій Романенко.

«Цього року питома вага товарів, ввезених за «прямими» контрактами з виробниками збільшилася практично на 9%», - резюмував він.

Він також повідомив, що Київська міжрегіональна митниця у вільний обіг без коригування митної вартості випускає майже 80% товарів.

«23% товару випускається у вільний обіг з коригуванням митної вартості, а 77% товарів, які у нас оформляються, випускаються у вільний обіг без коригування митної вартості», - сказав він.

При цьому Романенко наголосив, що переважно коригується митна вартість споживчих товарів. «У товарах, які мають сировинний або напівсировинний характер, і які створюють робочі місця у нас в країні, практично митна вартість не коригується», - підкреслив він.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117