Електронні інформаційні носії, які знаходяться всередині рухомого складу Київського метрополітену, демонтують через борги компанії-оператора реклами.

Про це повідомили в прес-службі Департаменту громадських комунікацій Київської міської державної адміністрації.

Рішення обумовлено небажанням компанії-оператора реклами, якій належать монітори, платити за користування місцями для розміщення реклами. Так, станом на 24 грудня її заборгованість становить 1,14 млн грн.

Договір між КП «Київський метрополітен» і рекламною компанією був укладений у 2007 році на досить довгий термін - 10 років. Згідно з ним, оператор розміщував всередині рухомого складу Київського метрополітену 3 514 електронних інформаційних носіїв. За це він повинен платити 3,75 грн. за одиницю (без ПДВ) щомісячно.

Київський метрополітен звернувся до суду з метою захисту інтересів територіальної громади Києва. Як вже повідомлялося, судовий розгляд завершився 10 грудня 2013 р. рішенням Вищого господарського суду України на користь київської громади.

Суд вніс зміни в договір і зобов'язав компанію платити за використання майна метрополітену для розміщення реклами за тарифами.

Як раніше повідомляв ForUm, Київська міська державна адміністрація зобов'язала КП «Київський метрополітен» демонтувати монітори у вагонах поїздів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3403