У доповненнях до газового контракту з РФ немає ніяких каверз. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час підсумкової прес-конференції заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Щоквартальний перегляд газового контракту необхідний, тому що на формулу, що визначає ціну, впливають біржові котирування марки Бренд, тому вона може змінюватися згідно з ринком. Тому прийнято щоквартально звіряти ці коефіцієнти. Немає ніяких каверз у цьому, нас додатково ні в чому не обмежували. В умовах доповнень немає умови про те, що знижку можуть скасувати під час щоквартального перегляду, в разі підписання Угоди з ЄС», - сказав Ставицький.

При цьому міністр зазначив, що знижка більше залежить від того, чи будуть обидві сторони виконувати умови контракту.

«Щодо серпневої заборгованості та оплати за осінь є домовленість з російськими колегами. Оплата перенесена на кінець I кварталу наступного року. Російські партнери пішли назустріч і ми за це вдячні», - говорить міністр.

Нагадаємо, 17 грудня у Москві після засідання Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і РФ Віктора Януковича і Володимира Путіна було оголошено про низку домовленостей, зокрема про зниження вартості російського газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів.

Президент України Віктор Янукович заявив, що ціна на російський газ може коливатися і досягати навіть 230 доларів за тисячу кубометрів.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142