Зношеність основних фондів складає 70%, тому впровадження новітніх технологій - це одне з головних завдань для підвищення конкурентоспроможності. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час телемосту «Українська промисловість: реалії та перспективи».

«Ми повинні розуміти, що наша продукція повинна бути конкурентоспроможною, насамперед, на європейському ринку. Саме по собі усунення ввізних мит нічого не дасть, якщо наша продукція не буде користуватися попитом. Якщо вона не буде відповідати технічним параметрам, якщо вона за ціною не буде конкурувати з продукцією відповідних європейських країн», - сказав прем'єр.

«Ми знаємо про дуже високу зношеність основних фондів наших підприємств промисловості, вона складає близько 70%. А зношеність основних фондів у країнах Європейського Союзу не перевищує 25%. Тому завдання модернізації основних фондів, впровадження новітніх технологій - це завдання для нас конкурентоспроможності», - додав він, повідомляє «УНІАН».

Азаров підкреслив, що якщо це завдання не буде вирішене, то «ми не тільки не усунемо негативне сальдо нашого торгового балансу з країнами Європейського Союзу, а навпаки, - посилимо (ситуацію).

Азаров доручив віце-прем'єр-міністру України Юрію Бойко скоординувати роботу уряду з експертами і підготувати для Кабінету Міністрів пропозиції, з якими ми могли б почати працювати з Європейською комісією».

Нагадаємо, на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Президент Віктор Янукович підтвердив наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151