Інформація про смерть чоловіка внаслідок побиття співробітниками міліції не відповідає дійсності, повідомляє сектор по зв'язках з громадськістю управління МВС України в Києві.

У міліції зазначили, що деякі ЗМІ поширили інформацію про смерть 41-річного Павла після того, як 18 грудня його нібито побили бійці спецпідрозділу «Беркут».

«Ця інформація не відповідає дійсності. Причиною смерті чоловіка, згідно з висновком судово-медичного експерта, стала двостороння пневмонія легенів», - йдеться в повідомленні.

За словами дружини загиблого, 18 грудня цього року по дорозі додому на чоловіка напали троє невідомих.

Наступного дня йому стало зле, дружина викликала «швидку». Лікарі запропонували госпіталізацію, проте чоловік відмовився.

20 грудня він все таки звернувся в лікарню №17, проте на пропозицію стаціонарного лікування знову відповів відмовою.

Надалі стан його здоров'я погіршився. Вдень 21 грудня «швидка» доставила чоловіка до лікарні.

В правоохоронні органи надійшло повідомлення від лікаря лікарні №17 про те, що до медичного закладу доставили чоловіка з легкими тілесними ушкодженнями. Ця інформація була внесена в Єдиний облік Шевченківського райуправління.

«Однак після обстеження чоловіка в лікарні №17 лікарі направили його в терапевтичне відділення лікарні №12, тому що, крім незначних тілесних ушкоджень, діагностували у нього гостре запалення легенів», - повідомили в міліції.

Згодом самопочуття чоловіка значно погіршилося, його перевели в реанімацію, де 23 грудня він помер. Експертиза підтвердила, що у чоловіка була двостороння пневмонія легенів, що і стало причиною смерті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135