Україна не ставить завдання перегляду Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час телемосту «Українська промисловість: реалії та перспективи».

«Ми не ставимо зараз перед собою завдання перегляду Угоди, однак умови її, як би сказати, імплементації, можуть лягти в основу наших переговорів (з Європейською комісією)», - зазначив прем'єр.

Азаров також підкреслив, що до підготовки Угоди про асоціацію необхідно було залучати промислові об'єднання та асоціації, «щоб вони брали участь у підготовці або, можливо, перегляді цілої низки положень про зону вільної торгівлі», повідомляє «УНІАН».

«Завдання виходу на високі норми технічного регулювання і стандарти, які діють в Європейському Союзі, та завдання, які ми поставили, - мені хотілося б знати вашу точку зору (промисловців) - наскільки все це реально і прагматично. І, можливо, ми в процесі переговорів з нашими партнерами деякі позиції і переглянемо», - пояснив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

12 грудня перший віце-прем'єр українського уряду Сергій Арбузов після переговорів з Комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле в Брюсселі заявив, що Україна має політичну волю до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і буде готова підписати документ, як тільки будуть вирішені проблемні питання.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280