Під час свят особлива відповідальність покладається на служби, які забезпечують стале функціонування систем життєзабезпечення населення, дорожньої інфраструктури, контроль за дотриманням вимог протипожежної безпеки, громадського порядку і т.д. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

За його словами, йдеться про Мінрегіон, МВС, Міненерговугілля, МОЗ, Мінінфраструктури, «Укравтодор», Державну службу з надзвичайних ситуацій, комунальні служби на місцях, а отже, і керівників місцевих адміністрацій.

«Оперативні штаби в кожній області і в Мінрегіоні повинні продовжувати цілодобовий моніторинг ситуації і за необхідності злагоджено реагувати на аварійні ситуації й оперативно їх ліквідувати», - зазначив Азаров.

Зокрема, належним чином повинна бути організована робота міського громадського транспорту, швидкої та невідкладної медичної допомоги, спецтранспорту для вивезення побутових відходів та снігоочисної техніки. За словами прем'єра, «Укравтодор» спільно з іншими службами повинен забезпечити безперебійний та безпечний рух автомобільного транспорту дорогами загального користування, оперативно реагувати на ускладнення погодних умов.

У свою чергу Державна служба з надзвичайних ситуацій спільно з органами соціального захисту і місцевими владами в період пониження температури повинна передбачити роботу соціальних патрулів і розгортання пунктів обігріву.

«Власне алгоритм взаємодії всіх служб вже відпрацьований протягом трьох останніх років. Проводилися навчання. Всі служби звітують, що підготовча робота виконана заздалегідь. Я обґрунтовано сподіваюся, що не тільки новорічні свята, але і весь зимовий період пройде без ускладнень», - заявив Азаров.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104