Серед розглянутих слідством версій щодо побиття журналістки Тетяни Чорновіл є її професійна діяльність, вчинення ДТП і вчинення провокацій з боку певних осіб. Про це сьогодні на брифінгу журналістам повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

«Слідством розробляються кілька версій. Ми не відкидаємо версій професійної діяльності Тетяни Чорновіл, можливого вчинення ДТП і провокації з боку певних осіб», - сказав Татаров.

Він зазначив, що через втручання в роботу слідчих на місці події, відразу не було можливості зібрати речові докази, які могли залишитися. Тому було прийнято рішення про повторний огляд місця, де сталося побиття Чорновіл, і зараз там знаходяться слідчо-оперативні групи, криміналістична лабораторія, щоб виявити та вилучити можливі частки біологічного матеріалу, сліди іншого автомобіля і, можливо, деякі його фрагменти, які повинні були залишитися після зіткнення з автомобілем журналістки, повідомляє «УНІАН».

Відповідаючи на запитання, чи враховується слідством остання публікація журналістки про маєток під Києвом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, Татаров сказав: «Провокаційні запитання не потрібно ставити. Відпрацьовуються всі версії... Матеріали Чорновіл ми враховуємо зараз».

При цьому він запевнив, що розслідування буде здійснюватися об'єктивно. До нього залучені найкращі працівники, які працюватимуть цілодобово. А також Татаров висловив надію, що слідство отримає відеореєстратор з автомобіля Чорновіл і записи з нього, щоб чітко сказати, чи не міститься в записах монтаж, і щоб відтворити повну картину події і що їй передувало. У той же час, за словами Татарова, також будуть вилучені інші відеозаписи з відеокамер, які, можливо, перебували на шляху проїзду автомобіля Чорновіл, і будуть встановлюватися й опитуватися можливі свідки.

В контексті цього Татаров звернувся до всіх громадян, яким щось відомо про скоєння цього злочину, з проханням звертатися в кол-центр МВС, який працює в цілодобовому режимі.

Як повідомляв ForUm, міліція почала розслідувати побиття невідомими журналістки Тетяни Чорновіл.

Президент України Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку терміново вжити всі необхідні заходи для розслідування побиття журналістки, яке сталося у вівторок вночі.

Розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновіл знаходиться під контролем міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою України.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що перші результати розслідування побиття Чорновіл очікуються до кінця дня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149