Вчора, 24 грудня, під час проведення оперативно-профілактичних заходів щодо недопущення браконьєрства та охорони морських біоресурсів в Азово-Керченському регіоні російські прикордонники біля села Кучугури (РФ) затримали катер з трьома громадянами України. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Як наголошується в повідомленні, троє жителів міста Керч, що вийшли на малому плавзасобі в Азовське море з метою лову морепродуктів, незаконно перетнули розмежувальну лінію і були затримані прикордонниками суміжної сторони.

«Під час затримання громадяни України проігнорували сигнали про зупинку і попереджувальні постріли і зупинилися тільки після одиночного пострілу в двигун катера. Самі рибалки в ході затримання не постраждали», - відзначають в Держприкордонслужбі.

Під час попереднього огляду на борту перебувало близько 200 кг риби, знаряддя лову, навігаційне обладнання. Порушники були затримані для складання процесуальних документів та прийняття правового рішення. Суміжна сторона відразу після виявлення правопорушення та затримання громадян України поінформувала Держприкордонслужбу України.

25 грудня 2013 р. затриманих громадян передали українській стороні. Представниками Держприкордонслужби України стосовно затриманих були складені протоколи адмінпровадження.

Зараз українські та російські прикордонники продовжують спільні дії по підтриманню правопорядку в акваторії Азовського і північно-східної частини Чорного морів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378