Росія амністувала громадянина України, члена екіпажу судна «Арктик Санрайз» Руслана Якушева. Про це повідомляє Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, посилаючись на інформацію Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.

«Громадянину України Руслану Якушеву, члену екіпажу судна «Арктик Санрайз», компетентними органами РФ вручено постанову про припинення кримінального переслідування внаслідок акта амністії», - сказано в повідомленні.

Наразі генконсульство надає Якушеву сприяння в його швидкому поверненні на Батьківщину, додали в МЗС.

Нагадаємо, активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. Внаслідок цього активістів, серед яких і одного громадянин України, затримали, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві.

Всім 30 затриманим активістам Greenpeace у справі про НП на «Прирозломній» пред'явлені звинувачення в хуліганстві, при цьому звинувачення в піратстві, висунуті раніше, не знято.

18 листопада суд в Петербурзі почав відпускати під заставу активістів «Грінпіс» і в кінці листопада відпустив останнього активіста.

24 грудня слідчі почали видавати активістам Greenpeace постанови про закриття щодо них кримінальної справи по амністії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

94