Котирування готівкового та безготівкового курсу долара продовжують зниження по мірі наближення новорічних свят. Аналітики зазначають, що на міжбанку спостерігається розпродаж «зеленого», що сприяє зміцненню гривні.

Напередодні міжбанк закрився котируваннями купівля-продаж на рівні 8,1800-8,1850 відповідно. Тижнем раніше вони були на рівні 8,2800-8,2935.

Іван Заражевський, портфельний керуючий інструментами з фіксованою прибутковістю інвесткомпанії АРТ-Капітал у своєму коментарі зазначив, що на міжбанківському ринку переважає продаж долара: «Обсяги міжбанківського ринку не падають ($1,8-2 млрд у день), але почався передноворічний розпродаж валюти».

Аналогічна ситуація спостерігається в готівковому сегменті валютного ринку, де оператори стрімко знижують курс долара, особливо покупку. Так, за тиждень курс продажу «зеленого» знизився на 4 копійки з 8,29 грн/$ до 8,25 грн/$, у той час як продаж долара стає все менш вигідним з кожним днем. За аналогічний період середній курс знизився на 10 копійок з 8,26 грн/$ до 8,16 грн/$. Експерти вважають, що в найближчі тиждень-два курс долара продовжить спадний рух.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87