Україна отримала нові умови для економічної діяльності. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, повідомляє кореспондент Forum'у.
 
«Сьогодні Україна отримала такі умови для економічної діяльності в 2014 році, які дозволяють почати перезапуск політики на рівні індустріалізації України. Фінансовий ресурс для цього - російський кредит, економія коштів внаслідок здешевлення газу і пов'язане з цим підвищення прибутковості підприємств», - заявив він.
 
Також, за словами прем'єра, серед таких умов і цільові китайські кредити, які використають на інфраструктурні та аграрні проекти, а також відновлення економічного співробітництва з країнами Митного союзу.
 
«Завдання зараз два. Перше: щоб кожна копійка кредитних ресурсів пішла на модернізацію і дала відповідний ефект. Друге: потрібно зберегти умови, щоб модернізацію провели ті підприємства, які збираються залишатися на ринку України», - заявив він.
 
Азаров також підкреслив, що кошти на модернізацію будуть отримувати лише ті підприємства, які збираються виробляти конкурентоспроможні товари та приносити користь економіці.
 
Нагадаємо, 17 грудня в Москві після засідання українсько-російської міждержавної комісії президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив, що Росія розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту (ФНБ) обсягом $15 млрд.
 
Президент України Віктор Янукович заявив, що кредит, запропонований Україні Російською Федерацією, вигідніший, ніж пропозиція Міжнародного валютного фонду.
 
Національний банк України отримав перший транш російського кредиту в розмірі 3 млрд дол. шляхом викупу Росією облігацій зовнішньої державної позики.
 
Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

93