Україна не збирається латати кредитом РФ поточні проблеми або «проїдати» його. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Російська Федерація надала нам підтримку в критичний час, але потрібно розуміти - це кредит, хоч і на дуже вигідних умовах. Використовувати ці кошти ми повинні з ефективністю. Не може бути і мови, щоб залатати кредитом поточні проблеми або «проїсти» цей ресурс», - сказав він.

За словами прем'єра, кошти від кредиту підуть на модернізацію економіки та стимулювання випуску конкурентноспроможних товарів. «Завдяки кредиту Україна до кінця року зможе виконати низку зобов'язань. Кабмін виконає доручення Президента Віктора Януковича: до 30 грудня будуть здійснені всі соціальні виплати. Крім того, наявність такого ресурсу ліквідувала ризики для золотовалютних резервів, підвищивши суверенний рейтинг України. Ми зможемо в 2014 році виходити на Міжнародні ринки запозичень на значно кращих умовах», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна розраховує отримати від Російської Федерації решту траншу російського кредиту в розмірі 12 млрд доларів на початку 2014 року.

17 грудня Москві після засідання українсько-російської міждержавної комісії президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив, що Росія розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту (ФНБ) обсягом $15 млрд.

Президент України Віктор Янукович заявив, що кредит, запропонований Україні Російською Федерацією, вигідніший, ніж пропозиція Міжнародного валютного фонду.

Національний банк України отримав перший транш російського кредиту в розмірі 3 млрд дол. шляхом викупу Росією облігацій зовнішньої державної позики.

Тетяна Григор’єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110