Україна розраховує отримати від Російської Федерації решту траншу російського кредиту в розмірі 12 млрд доларів на початку 2014 року. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, повідомляє кореспондент Forum'у.

«НБУ вже отримав 3 млрд дол (від РФ - Ред.) за розміщення українських євробондів. Розміщення відбулося в рекордні терміни, буквально за тиждень. Наступні 12 мільярдів доларів ми чекаємо на початку наступного року», - сказав він.

Нагадаємо, 17 грудня в Москві після засідання українсько-російської міждержавної комісії президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив, що Росія розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту (ФНБ) обсягом $15 млрд.

Президент України Віктор Янукович заявив, що кредит, запропонований Україні Російською Федерацією, вигідніший, ніж пропозиція Міжнародного валютного фонду.

Національний банк України отримав перший транш російського кредиту в розмірі 3 млрд дол. шляхом викупу Росією облігацій зовнішньої державної позики.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1009