Двоє жителів Запорізької області вирішили використати новорічні маски під час скоєння розбійного нападу на пенсіонерку. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю УМВС області.

Згідно з повідомленням, в чергову частину Мелітопольського міськвідділу ГУМВС України в Запорізькій області надійшло повідомлення від 77-річної жительки одного з сіл району, яка стала жертвою розбійного нападу.

Відомості про подію відразу були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).

На місце скоєння злочину виїхала слідчо-оперативна група у повному складі. Співробітники міліції вже через кілька годин у місті Пологи затримали підозрюваних.

Як з'ясувалося, до нападу причетний 19-річний онук потерпілої, який вже був засуджений у 2011 році за скоєння крадіжки. На напад родич пішов разом зі своїм знайомим-однолітком, який раніше також мав проблеми з законом.

Напередодні товариші зустрілися в місті Пологи, де обоє живуть, і під час бесіди один з хлопців запропонував відвідати його бабусю в селі Мелітопольського району.

Як він повідомив, старенька живе одна, тому буде легко відібрати в неї гроші та інші цінності, які можуть зберігатися в будинку.

Увечері 22 грудня вони поїхали у село на таксі. Прибувши в будинок, де живе пенсіонерка, зловмисники наділи маскарадні маски зайця і лисиці.

«Вибивши віконне скло, злочинці увірвалися в помешкання. Дивні звуки розбудили стареньку. Жінка злякалася, побачивши двох невідомих у масках. Непрохані гості почали розмахувати ножем, вимагаючи віддати всі заощаджені гроші. Пенсіонерка, злякавшись, показала їм, де знаходяться кошти. Однак у схованці було лише 280 гривень, чого молодим людям виявилося явно недостатньо, і вони почали шукати інші цінні речі, за які можна отримати якісь кошти», - наголошується в повідомленні.

Знайшовши в шафі піджак покійного чоловіка пенсіонерки, вони зняли з нього медалі та орден Вітчизняної війни і зникли в невідомому напрямку.

Пенсіонерка була настільки налякана, що звернулася в міліцію тільки вранці.

Зараз зловмисники затримані згідно ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Злочин може коштувати зловмисникам позбавлення волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146