Політики повинні докласти всіх зусиль для забезпечення цілісності країни і об'єднатися, щоб парламент працював. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак, вітаючи у вівторок Апарат Верховної Ради України з Новорічними і Різдвяними святами, повідомляє прес-служба ВРУ.

«Народні депутати повинні об'єднатися, поклавши в основу цього об'єднання покращення життя наших виборців. Я вірю, що парламент буде працювати», - заявив він.

Керівник парламенту висловився за необхідність продовження переговорів між більшістю і опозицією для нормалізації роботи Верховної Ради. «Україна - багата держава, і депутатам потрібно приймати закони на виконання передвиборчих програм, законів, які спрямовані на покращення життя людей», - сказав він. Тому політичні сили, на думку Рибака, повинні домовлятися і досягати компромісів.

«Нам, політикам, потрібно все зробити для того, щоб забезпечити цілісність країни, знайти моменти, які нас об'єднують. 2014 рік буде дуже насиченим політично, але всі ми повинні зрозуміти, що краще майбутнє - не на площах, краще майбутнє - на працюючих підприємствах, полях, у студентських аудиторіях», - сказав Рибак.

Керівник парламенту зазначив, що нинішній рік «був дуже непростим». Він проаналізував роботу Верховної Ради, зазначивши, що склад депутатського корпусу оновився на дві третини, в парламенті з'явилися представники двох нових політичних сил. При цьому Рибак сказав, що деякі народні обранці досі не зрозуміли, що Верховна Рада України є «вищим законодавчим органом, а не мітингом», підкресливши, що український парламент у своїй діяльності має бути європейським.

Разом з тим голова Верховної Ради підкреслив, що саме парламент сьомого скликання прийняв низку євроінтеграційних законів, підготував грунт для запровадження в Україні європейських стандартів життя.

Рибак заявив, що євроінтеграція залишається пріоритетом зовнішньої політики України. Разом з тим він підкреслив важливість підтримки та подальшого розвитку економічних відносин і дружніх відносин з Росією.

Як повідомляв ForUm, 20 грудня голова Верховної Ради Володимир Рибак достроково закрив ранкове засідання парламенту і оголосив, що наступне пленарне засідання відбудеться 14 січня 2014 року.

Закриття третьої сесії Верховної Ради VII скликання передбачено календарним планом 17 січня, останній пленарний тиждень - з 14 по 17 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291