Україна розглядає співробітництво з країнами Митного союзу насамперед як співпрацю в рамках зони вільної торгівлі країн СНД. Про це заявив журналістам прем'єр-міністр України Микола Азаров після засідання Вищої Євразійської економічної ради сьогодні в Москві.

«Всі рішення, які були прийняті (в ході засідання ВЄЕР. - Ред.), стосувались усунення торгових бар'єрів у взаємній торгівлі. І для нас це особливо важливо. Нам дали можливість висловити свою позицію. Ми її висловили. Вона полягає в тому, що Україна, насамперед, розглядає можливість співпраці з країнами Митного союзу як співпрацю в рамках зони вільної торгівлі», - сказав прем'єр, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що «ця угода (про ЗВТ з СНД. - Ред.), яка була ратифікована Україною, має бути реалізована в повному обсязі».

«Треба зауважити, що ця позиція розділяється більшістю країн, оскільки створення Митного союзу передбачає усунення всіх бар'єрів у взаємній торгівлі», - додав Азаров.

Договір про ЗВТ в СНД був підписаний 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі прем'єр-міністрами країн СНД. Документ, зокрема, підписали глави урядів Росії, України, Білорусі, Казахстану, Вірменії, Таджикистану, Молдови і Киргизії. Договір не підписали Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан. Разом з тим було заявлено, що ці країни планують приєднатися до нього.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що рішення щодо приєднання України до окремих положень Митного союзу будуть прозорими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197