Міністерство доходів і зборів поставило собі за мету - забезпечити стабільність і прогнозованість податкової та митної політики для малого і середнього бізнесу. Про це в ході онлайн-конференції в інтернет-виданні «Ліга: Закон» заявив міністр доходів та зборів України Олександр Клименко.

За його словами, в 2013 році міністерством запроваджено низку інновацій, які дозволили зробити спрощену систему більш зручною для підприємців.

«Передбачена можливість подачі заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді. Розширений звітний період з календарного місяця до року для найбільш популярної серед підприємців другої групи, на якій працюють 56% від загальної кількості «спрощенців». Платникам податків надано можливість за власним рішенням змінювати групу або ставку податку протягом року», - зазначив міністр.

Крім того, Клименко підкреслив, що були введені дві додаткові групи єдиного податку з обсягом доходів до 20 млн грн і без обмеження кількості найманих працівників і для них зменшено ставки податків.

Водночас, за його словами, для малого і середнього бізнесу, конкретних українських підприємців, ці зміни несуть спрощення процедур і механізмів звітності, надання нових можливостей для зростання і розвитку.

«Сьогодні ми бачимо, що наші інновації виправдали себе і з точки зору зростання підприємницької ініціативи, і з точки зору надходжень до бюджету. На спрощеній системі працюють майже 1,5 млн суб'єктів господарювання. Тільки за останній рік новими платниками єдиного податку стали понад 62 тисячі підприємців. Найбільш інтенсивно - на 23 % - протягом року збільшувалася кількість підприємців третьої групи, на якій зараз працюють майже 300 тисяч платників. Фізичні особи-підприємці, які працюють на єдиному податку, збільшили сплату податків в 2013 році на 37 %, до 4,6 млрд грн, а юридичні особи - на 46,2%, до 1,65 млрд грн», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105