Україна зарекомендувала себе надійним позичальником, своєчасно і в повному обсязі здійснює погашення зовнішніх боргів. Про це йдеться в повідомленні Незалежної асоціації банків України.

У НАБУ стверджують, що зовнішній борг України є порівняно невисоким. Так, станом на 01.11.2013 р. загальний обсяг державного зовнішнього боргу країни склав $36,2 млрд (в т.ч. $9,9 млрд - гарантований державою борг).

«Україна зарекомендувала себе надійним позичальником, своєчасно та в повному обсязі здійснюючи погашення зовнішніх (публічних) зобов'язань. Так, за останній рік був погашений значний обсяг позики МВФ ($5,62 млрд за основним боргом і $168 млн відсотків). Виплати за суверенними облігаціями України склали близько $2 млрд, погашення інших боргових паперів - $1 млрд основної заборгованості і $958 млн процентних платежів», - сказано в повідомленні.

При цьому в НАБУ зазначають, що всі платежі були здійснені своєчасно та в повному обсязі.

Між тим, в асоціації констатують, що завдяки очікуваним надходженням за рахунок розміщення єврооблігацій, зовнішні фінансові виплати будуть здійснювати помірний вплив на курсову стабільність в 2014 році.

«Зниження дохідності українських євробондів після підписання угоди з РФ може свідчити про зміцнення довіри зовнішніх інвесторів. Зберігається також попит на ОВДП, номіновані в іноземній валюті. У січні-листопаді обсяг розміщення доларових ОВДП склав $4,58 млрд, а розміщення в євро - 61,1 млн євро», - додають в НАБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85