Проект договору про створення Євразійського економічного союзу має низку розбіжностей, як за інституційною, так і за функціональною частинами. У зв'язку з цим строки підготовки документа можуть затягнутися. Про це заявив президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв у Москві під час засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав.

«Незважаючи на наші жовтневі домовленості, зберігаються деякі розбіжності, як за інституційною, так і за функціональною частинами договору. На жаль, мали місце факти зміни тексту окремих статей договору... Все це може затягнути терміни підготовки договору до підписання», - заявив Назарбаєв.

Він також висловив низку зауважень щодо змісту проекту договору. «Досі експерти не виробили єдиний термінологічний словник, немає загального розуміння ключових термінів договору. Поки експерти не можуть домовитися щодо термінів, яка розмова може бути про самий договорі», - сказав президент Казахстану, повідомляє «Укрінформ».

У зв'язку з цим Назарбаєв запропонував доручити урядам трьох країн (Росії, Білорусі і Казахстану), Раді Євразійської економічної комісії та зовнішньополітичним відомствам забезпечити узгодження договору ще раз для зустрічі глав держав в березні 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що до 1 травня 2014 документ повинен надійти на розгляд у парламенти Росії, Білорусі і Казахстану. Формування Євразійського економічного союзу заплановане до 1 січня 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1397