Україна відновить переговори з Євросоюзом щодо підписання Угоди про асоціацію після новорічно-різдвяних свят. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, повідомляє кореспондент Forum'у.

«Два раунди переговорів (щодо Угоди про асоціацію з ЄС - Ред.) вже пройшли в Брюсселі. Сьогодні в Європі почалися вже політичні канікули, пов'язані з різдвяними та новорічними святами, але після свят Україна відновить переговори», - зазначив він.

Кожара додав, що сам текст Угоди перероблятися не буде. «Саме тіло тексту Угоди про асоціацію з ЄС не підлягає переробці. В цьому полягає позиція і європейської сторони, і позиція української сторони, оскільки ми парафували Угоду. Але те, що стосується імплементації цієї Угоди, то в України є достатньо багато спостережень, і зараз триває робота. На сьогодні в уряді ми визначили ті параметри, які могли б дозволити імплементацію Угоди при збереженні національних інтересів», - зазначив голова зовнішньополітичного відомства.

Як додав міністр, до документа про Угоду з ЄС є більше 30 доповнень, над якими буде зосереджена основна робота.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Президент Віктор Янукович підтвердив наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139