Модернізація в Україні продовжиться і в наступному році. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомили Forum'у у прес-службі Глави держави.

«Ми йшли і будемо йти цим шляхом. Ми будемо модернізувати нашу країну за всіма напрямами, які ми намітили», - сказав Глава держави.

Однак, за словами Президента, реалізація реформ залежить від фінансування.

«Наскільки нам буде вистачати наших грошових коштів, настільки швидко ми будемо реформуватися», - зазначив Глава держави.

Янукович зазначив, що в першому півріччі 2014 року планується побудувати п'ять перинатальних центрів, таким чином їх кількість збільшиться до сімнадцяти. Як підкреслив Президент, завдяки роботі перинатальних центрів знизилися показники дитячої та материнської смертності.

Президент також підкреслив, що триватиме реформа швидкої допомоги.

«Ті машини, які працюють сьогодні, набагато краще обладнані, вони мають необхідний перелік медикаментів, лікарі більш підготовані», - сказав Янукович, додавши, що держава працює над створенням мотивації для майбутніх лікарів.

«Не вистачає сьогодні лікарів, їх треба вчити. Ми створюємо мотивації для них», - підкреслив Янукович.

Торкаючись питання дорожнього господарства, Янукович зазначив, що в 2014 році особливу увагу буде приділено будівництву місцевих доріг. За словами Президента, буде виділено більше коштів, ніж у поточному році.

Глава держави повідомив, що в наступному році планується збільшення фінансування розвитку регіонів.

Як раніше повідомляв ForUm, у бюджеті 2014 року на регіональний розвиток передбачено 3,5 млрд грн.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183