Віктор Медведчук у своєму блозі на сайті «Кореспондент» прокоментував заяви нового міністра закордонних справ Австрії Себастіана Курца, а також канцлера Німеччини Ангели Меркель, які висловилися проти того, щоб відносини України з Росією будувалися за принципом «або-або».

На думку Медведчука, позиція Австрії як донора ЄС пов'язана насамперед з небажанням компенсувати Україні втрати від погіршення відносин з РФ. «Адже допомога постраждалим від фінансової кризи країнам Південної Європи дратує австрійських платників податків, що вилилося в успіх двох євроскептичних партій на парламентських виборах у вересні», - зазначив Медведчук.

Але оскільки цим партіям належить майже третина місць у Національній раді, до них змушені прислухатися і депутати Європарламенту, нагадав лідер «Українського вибору». «Так, днями два австрійських депутати Європарламенту Евальд Штадлер і Андреас Мельцер (останній вважається найактивнішим европарламентарем країни) звернулися у президію Європарламенту з листом, в якому закликали європейських політиків відмовитися від будь-якого втручання у внутрішню політику України і в «цей суто внутрішньополітичний конфлікт», а також не взаємодіяти з екстремістськими силами країни, насамперед зі «Свободою», яка іменується в листі «неофашистською організацією», - сказав Медведчук.

Таку ж позицію в українському питанні підтримала Ангела Меркель, яка впевнена, що розташована між Росією і ЄС, Україна «не повинна приймати принципове рішення на користь одного, або на користь іншого».

«Іншими словами, позиція Німеччини - провідної країни ЄС - збігається сьогодні з позицією Австрії», - резюмував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146