Національний банк України отримав перший транш російського кредиту в розмірі 3 млрд дол. шляхом викупу Росією облігацій зовнішньої державної позики. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з головою уряду Російської Федерації Дмитром Медведєвим, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Національний банк України отримав на свій рахунок перший транш. Це для нас стабілізуючий фактор. Завдяки досягнутим домовленостям наші рейтинги піднялися», - сказав голова уряду України.

Азаров подякував президентові і уряду Російської Федерації за рішення про надання кредиту нашій країні.

Нагадаємо, сьогодні, 24 грудня, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія отримала перший транш українських єврооблігацій обсягом 3 мільярди доларів.

Як відомо, на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України та Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийняте рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2274