Слідчі почали видавати активістам Greenpeace, яких обвинувачують у справі про інцидент на платформі «Прирозломна», постанови про закриття відносно них кримінальної справи за амністією. Про це заявив юрист Андрій Сучков, який представляє інтереси організації.
«Зараз йде процес ознайомлення з постановами», - сказав він. При цьому додав, що сподівається на те, що всі 30 фігурантів справи отримають постанови в найближчі дні. Сучков не уточнив, хто саме отримає постанову 24 грудня.
 
 
Ці постанови дозволять запустити процес отримання віз, після чого 26 іноземців, яких затримано на судні Arctic Sunrise, зможуть виїхати з РФ, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

У Greenpeace розраховують, що активісти, які підпадають під дію амністії, приуроченої до 20-річчя Конституції, що почалася у Росії в середу, покинуть Росію до Нового року, повідомила раніше представник «зелених».

Вона додала, що фігуранти справи вправі відмовитися від амністії та довести її до суду, щоб домогтися повного визнання невинності. «Це кожен вирішуватиме особисто», - уточнила представник Greenpeace.

Нагадаємо, активісти міжнародної організації Грінпіс спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві.

Всім 30 затриманим активістам «Грінпіс» у справі про НП на «Прирозломній» пред'явлені звинувачення в хуліганстві, при цьому звинувачення в піратстві, висунуті раніше, не зняті.
18 листопада суд у Петербурзі почав відпускати під заставу активістів «Грінпіс» і в кінці листопада відпустив останнього активіста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282