Сьогоднішній рівень валютних резервів достатній для того, щоб реагувати на всі виклики, які можуть виникнути на валютному ринку.

Таку думку в коментарі інформаційно-аналітичному порталу Inpress.ua висловив керівник групи радників глави Національного банку України Валерій Литвицький.

«У валютних резервів є функція - вони підтримують зовнішню платіжну позицію нашої країни, коли виникають фактори не макроекономічного, а ситуативного походження, і коли є фактори макроекономічного походження. Коли є коливання на валютному ринку, тоді використовується такий ресурс як валютні резерви. Сьогодні вони знаходяться на достатньому рівні», - заявив економіст.

Зокрема, на думку експерта, сьогоднішній рівень валютних резервів достатній для того, щоб реагувати на всі виклики, які можуть виникнути на валютному ринку.

Литвицький нагадав, що кілька років тому ЗВР України перевищували 30 млрд доларів. У цей же час при наявності великих резервів інфляція в країні коливалася від 11% до 22%. Тому, за його словами, кількість ЗВР не завжди дорівнює якості.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90