Україна у 2014 році має намір повністю відновити торгово-економічні відносини з Російською Федерацією і вийти на рівень товарообігу 2011 року. Про це сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з главою уряду РФ Дмитром Медведєвим, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

«У 2014 році ми маємо намір відновити наші торгово-економічні відносини з РФ і вийти на рівень хоча б 2011 року. Для нас це дуже важливо, оскільки це робочі місця, це доходи в бюджет. Те, про що домовилися президенти (України і РФ. - Ред.) ми на рівні урядів повинні реалізувати», - сказав Азаров.

У свою чергу Медведєв підкреслив необхідність відновлення товарообігу. «Ми повинні реанімувати те, що, на жаль, останнім часом було втрачено», - зазначив глава уряду РФ. При цьому він підкреслив, що вперше за всю пострадянську історію торгово-економічні відносини Росії з Білоруссю вийшли на перше місце, випередивши Україну. «Нам важливо відновити торговельно-економічне та інвестиційне співробітництво», - сказав Медведєв.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров відбув з одноденним робочим візитом у Росію для участі в засіданні Вищої Євразійської економічної ради (ВЄЕР) на рівні глав держав, яке пройде сьогодні в Москві.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72