У період з 11 по 23 грудня персонал національного контингенту фрегата Військово-морських сил Збройних сил України «Гетьман Сагайдачний» під керівництвом контр-адмірала Андрія Тарасова забезпечив безпеку судноплавства в певних районах Аденської затоки. Як повідомляє прес-служба Міноборони, таким чином, завершено п'яте патрулювання в Аденській затоці.

П'яте патрулювання екіпажу фрегата пройшло уздовж узбережжя Сомалі. Пілоти вертольота КА-27 виконували повітряну розвідку з вивчення надводної обстановки і виявлення малорозмірних цілей у певних районах патрулювання. Оглядова команда корабля здійснила низку дружніх підходів до рибалок з метою отримання показань на предмет виявлення піратської активності в Аденській затоці. Екіпаж корабля виконав практичні артилерійські стрільби і провів низку корабельних навчань і тренувань.

За час патрулювання фрегат відвідали командир тактичної групи «Океанський щит» контр-адмірал Еугеніо Діас дель Ріо і командир тактичної групи «Аталанта» контр-адмірал ВМС Франції Херве Блежен.

Зараз корабель знаходиться у порту Джибуті. Згідно з планом перебування українського військового корабля в порту, буде проведена робота щодо логістичного забезпечення корабля, зокрема, поповнення запасів, обслуговування матеріальної частини та відпочинок особового складу.

Нагадаємо, фрегат ВМС ЗС України «Гетьман Сагайдачний» завершив своє перше патрулювання в Аденській затоці у кінці жовтня.

Український фрегат врятував від піратів цивільне судно.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191