Позитивний вплив на курс гривні продовжують надавати домовленості з Росією, і девальваційні очікування населення та бізнесу, що знижуються на цьому тлі. Про це пишуть у своєму аналітичному огляді експерти FOREXCLUB в Україні.

За словами аналітиків, курс продажу безготівкового долара минулого тижня знизився на 0,54% до 8,255 грн., готівкового - підвищився на 0,15% до 8,304 грн.

«Причиною стабілізації курсу гривні на міжбанківському ринку стала домовленість з Росією про зниження ціни на газ і про кредит у вигляді викупу єврооблігацій на суму 15 млрд. доларів. Це позитивно відбилося на вартості українських єврооблігацій, їх прибутковість знизилася», - зазначили вони.

Експерти стверджують, що середній спред по операціях з готівковим доларом за тиждень підвищився на 0,04% до 0,5%, що, на їхню думку,підтверджує відносну стабільність готівкового валютного ринку.

У компанії стверджують, що різниця між готівковим і безготівковим курсом американського долара минулого тижня різко підвищилася - до 4,9 коп.

«Таке відбувається завжди, коли вартість валюти на міжбанку дешевшає, а котирування готівкового долара через енерційність роботи комерційних банків залишаються високими. Досвід таких стрибків показує, що за цим слідує зниження вартості готівкового долара», - додають вони.

Експерти прогнозують, що на поточному тижні курс продажу долара може продовжити знижуватися.

Зокрема, позитивний вплив продовжать надавати домовленості з Росією, і девальваційні очікування населення та бізнесу, що знижуються на цьому тлі.

Крім того, новорічні свята, що наближаються, скорочують ділову активність і попит на іноземну валюту.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74