Київська міська державна адміністрація має намір виплатити заробітні плати бюджетникам без прийняття відповідного рішення на засіданні Київської міської ради.

Про це заявив в ефірі телеканалу «Київ» перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

«Всіма бюджетними коштами розпоряджається київська громада, а її волю висловлює Київрада і рішення на засіданні Київради є обов'язковими для виконання... Ще до 17:00 ми були впевнені, що змушені проводити засідання завтра, але після цього я поїхав до прем'єр-міністра (Миколи Азарова), щоб остаточно визначитися із засобами (для виплати зарплат бюджетникам) і схемою їх перерахування», - сказав Голубченко.

Він також зазначив, що Азаров провів невелику нараду, де було ухвалено рішення про спеціальний розгляд на засіданні уряду в середу даного питання і через розпорядження Кабінету Міністрів знайти вирішення без проведення засідання Київради, передають «Українські новини».

Голубченко сказав, що після цієї наради він звернувся до секретаря Київради Галини Гереги з проханням скасувати рішення про проведення засідання Київради у вівторок 24 грудня.

При цьому перший заступник голови не уточнив, було скасовано засідання чи воно все таки відбудеться.

Голубченко також зазначив, що Кабміном без проведення засідання Київради було прийнято рішення надати до 38-40 млн гривень для виплати зарплат працівникам комунального підприємства «Київпастранс».

Крім того, він підкреслив, що у київської влади з'явилася можливість виплатити і за листопад і за грудень надбавку вчителям і лікарям в повному обсязі.

«Сам факт виплати полягає в тому, коли на рахунок Києва перерахують кошти», - сказав Голубченко.

Перший заступник голови також висловив сподівання, що на засіданні у прем'єр-міністра на початку наступного року буде розглянуто бюджет Києва, і він буде збалансований.

«Збалансований - з точки зору надходжень і витрат. Плюс, на жаль, борги у 2013 році переходять на 2014 рік. І такі борги, у зв'язку з невиконанням бюджету, існують», - сказав Голубченко.

За його словами, це дасть можливість Києву розвиватися динамічно, повернути співробітників КМДА можливості з точки зору капітального будівництва, виконання функцій столиці, виплат зарплати бюджетникам, доплати лікарям і вчителям, виплати зарплати комунальним підприємствам, які більшою мірою залежать від бюджету.

Нагадаємо, Київрада має намір сьогодні провести засідання.

У листопаді Київміськадміністрація планувала прийняти міський бюджет Києва на 2014 рік наприкінці грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124