Опозиція, яка скликала українців на євромайдан, розповідаючи про свої достоїнства і досягнення, свідомо плутає причину і наслідок. Таку думку висловив економічний експерт Владислав Старинець.

«Підсвідомим потягом багатьох наших співгромадян працювати як раніше, а жити набагато краще - лише тому, що ми - «вже в Європі», опозиція користується для силового захоплення влади, не пропонуючи жодних реальних заходів щодо реформування економіки», - вважає він.
Зокрема, за його словами, Арсеній Яценюк, який очолював Верховну Раду до листопада 2008 року, навряд чи може похвалитися якимись досягненнями в галузі євроінтеграції України.
Коментуючи чутки про те, що Європейський союз і Міжнародний валютний фонд були готові позичити Україні мінімум 20 млрд євро, Старинець допустив, що ця інформація свідомо вкинута заднім числом.

«Чому про це мовчали до Вільнюського саміту європейські політики? Якби цей кредит намічався всерйоз, при існуючому рівні європейської бюрократії необхідно було б отримати задокументовану згоду всіх членів ЄС. І, очевидно, що без довгих обговорень в різних країнах справа не обійшлася - порівняйте вигаданий «експрес-кредит для України» з тривалою суперечкою з приводу кожного траншу для Греції», - додав економіст.

Він також звернув увагу, що вже зараз жителі Києва отримують середні зарплати, розмір яких цілком можна порівняти з тими, які платять у членах ЄС - Румунії, Болгарії, Угорщині і т.д.
«Очевидно і те, що до німецьких, французьких і британських соціальних стандартів нам ще далеко. Але чи готові українці платити зі своєї кишені 120 млрд доларів (оцінка НАНУ) за вкрай дорогий і досить болісний перехід на європейські технологічні стандарти? Очевидно, що ні», - підсумував експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99