У Росії на 95-му році помер легендарний конструктор стрілецької зброї Михайло Калашніков. 17 листопада він був госпіталізований з діагнозом шлункова кровотеча, повідомляє «ИТАР-ТАСС».
 
Син знаменитого конструктора Віктор Калашніков тоді повідомив журналістам, що батько був госпіталізований на профілактичні заходи через навантаження після дня народження, який Калашников відзначив 10 листопада вдома в колі сім'ї.
 

Нагадаємо, Калашніков є автором системи автоматичної стрілецької зброї, яка понад півстоліття визнається неперевершеною у всьому світі. «Я перший потисну руку тому, хто зробить автомат краще», - ця фраза, вимовлена ним більше 30 років тому, стала крилатою.

Свій знаменитий автомат він сконструював у 1947 році. З тих пір у світі зібрано понад 70 млн одиниць всіх модифікацій автомата. Сьогодні АК використовується силовими відомствами понад 100 країн і увійшов до списку видатних винаходів XX століття.

Калашніков написав кілька автобіографічних книг і до глибокої старості продовжував працювати на заводі на посаді головного конструктора. Він - єдина людина, яка удостоєна звання Героя Росії і двічі звання Героя Соціалістичної Праці одночасно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161