У 2013 році на модернізацію водопровідно-каналізаційного господарства України направлено 915 млн грн. Про це повідомляє прес-служба міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника.

Як наголошується в повідомленні, 356 млн грн з цієї суми - кошти місцевих бюджетів, 225 млн грн - кошти кредиту Всесвітнього банку в рамках проекту «Розвиток міської інфраструктури», та 219 млн грн - кошти підприємств водопровідно-каналізаційного господарства. Решта - кошти державного бюджету.

Гроші були спрямовані на заміну насосного обладнання, реконструкцію та капітальний ремонт водопровідних та каналізаційних мереж, встановлення станцій доочистки води на соціальних об'єктах, встановлення приладів технологічного обліку води.

За даними Темника, у 2013 році було замінено 1674 насосних агрегатів, реконструйовано та капітально відремонтовано 2200 км водопровідних і каналізаційних мереж, встановлено 70 станцій доочистки води на соціальних об'єктах і 2506 приладів технологічного обліку води.

Крім того, за словами глави Мінрегіону, в 2013 році у сфері водопровідно-каналізаційного господарства впроваджено 24 енергозберігаючих проектів і 15 проектів з підвищення якості води.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111