Кабінет Міністрів доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства до січня 2014 року передати від суб'єктів господарювання, що надають послуги з утримання будинків, у територіальні відділення Державної міграційної служби картотеки реєстраційного обліку місця проживання громадян.

Про це йдеться в розпорядженні уряду №1000 від 9 жовтня, який оприлюднено на сайті Кабміну в понеділок.

Цим розпорядженням затверджено план заходів з оформлення та видачі паспорта громадянина України та реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб, передають «Українські новини».

Згідно з планом, обласним державним адміністраціям доручалося до листопада створити на районному рівні комісії з приймання-передачі картотек реєстраційного обліку суб'єктів господарювання, що надають послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, житлово-будівельних кооперативів, об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та молодіжних житлових комплексів, сільських, селищних рад у територіальні органи Держміграції.

Передачу картотек доручається завершити до січня 2014 року.

Крім того, Держміграції доручено забезпечити своєчасне оформлення та видачу паспортів та реєстрації місця проживання громадян у період передачі картотек від підприємств з обслуговування житлового фонду в територіальні органи служби.

Інформацію про стан виконання плану заходів Мінрегіонбуду, Державній службі з питань захисту персональних даних, Раді міністрів Криму, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям доручено подати уряду до 31 січня.

Як повідомляло агентство, 22 листопада 2012 року Міністерство внутрішніх справ затвердило порядок реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні.

Згідно з цим порядком реєстрації місця проживання або місця перебування особи є внесення в Єдиний державний демографічний реєстр інформації про місце проживання або місце перебування особи із зазначенням адреси, за якою з особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції.

Реєстрацію доручено здійснювати територіальним відділам Державної міграційної служби

20 листопада 2012 року ВР прийняла закон «Про єдиний державний демографічний реєстр», але відповідний реєстр досі не створено.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209