Заборона подвірного забою худоби матиме негативні соціальні та економічні наслідки для українського села.

Про це повідомив голова Асоціації фермерів і приватних землевласників України Микола Миркевич.

Для їх мінімізації, на його думку, будуть потрібні значні грошові вкладення з боку держави. В цілому ж, враховуючи національні особливості, селянам буде складно відмовитися від виробництва власного м'яса і сала.

«Заборона подвірного забою худоби може викликати загальні негативні соціальні та економічні наслідки для одноосібних господарств. Так, сьогодні я не бачу, щоб будувалися м'ясо-забійні або переробні пункти, до того ж, потрібно, щоб ними хтось керував. За відсутності необхідної інфраструктури впровадження законодавчих змін призведе до скорочення поголів'я худоби, зменшення виробництва м'яса в країні, погіршення соціальної та фінансової ситуації в сільській місцевості»,- повідомив Миркевич.

При цьому він зазначив, що такий хід подій важко собі уявити, оскільки українці звикли до виробництва власного м'яса, зокрема сала. Така заборона не відповідає національним особливостям України, тому її введення буде болючим.

За словами Миркевича, мінімізувати втрати від заборони подвірного забою худоби можливо, однак це зажадає істотних державних коштів і значно розтягнеться у часі.

Нагадаємо, що в разі прийняття закону «Про ідентифікацію худоби», який є обов'язковим для зближення з ЄС, селяни будуть змушені оперативно зареєструвати худобу, щоб мати право реалізовувати її. У разі ж відсутності ідентифікації селяни можуть понести значні збитки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135