Наступного року планується збільшити фінансування галузі тваринництва. Зокрема, у державному бюджеті на 2014 рік на нього планується виділити 900 мільйонів гривень, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Варто зазначити, що це на 250 мільйонів гривень більше, ніж було передбачено в держбюджеті на 2013 рік. Зокрема, сільгоспвиробникам продовжать виплачувати кошти за утримання та збереження молодняка ВРХ, продану на забій худобу, будівництво тваринницьких комплексів. Також будуть відшкодовувати вартість закуплених племінного поголів'я та доїльних апаратів.

«Важливо, щоб селяни побачили системність державної підтримки в молочному скотарстві. При цьому, розпочаті в минулому і поточному роках фінансування програми стають все більш популярними серед одноосібників, і вже дають можливість отримати реальні кошти на розвиток власних господарств. Тільки системність і тривалість такої підтримки забезпечить ефект. Тому в проекті держбюджету на 2014 рік ми закріпили збільшення фінансування всіх цих програм», - зазначив Присяжнюк.

За словами міністра, в цілому на розвиток тваринництва планується направити 900 мільйонів гривень. А це на 250 мільйонів гривень більше, ніж було передбачено в бюджеті.

«Зокрема, ці кошти будуть направлені на виплату дотацій за утримання та збереження молодняка ВРХ, за вирощену і продану на забій худобу. Також частково будуть відшкодовуватися витрати за закуплені установки індивідуального доїння і молодняк. Крім того, плануємо продовжити фінансування будівництва та реконструкції сучасних тваринницьких комплексів», - додав Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110