Президент України Віктор Янукович провів нараду з прем'єр-міністром Миколою Азаровим та головою Верховної Ради Володимиром Рибаком з питань прийняття Державного бюджету на 2014 рік і виконання всіх соціальних зобов'язань у рамках бюджету 2013 року.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент відмітив важливість якнайшвидшого прийняття Державного бюджету на 2014 рік. «Такого у нас ще не було, коли вже готовий бюджет, і сьогодні держава очікує фінансування, ми не маємо цього документа», - зазначив Глава держави на початку зустрічі.

На думку Президента, можна було б продовжити парламентську сесію, і на цьому тижні «не відпочивати, а працювати». «Так ми завжди робили, до речі. В останній тиждень перед Новим роком ми приймали бюджет», - зазначив він.

Під час зустрічі Президент окремо наголосив на важливості виконання зобов'язань держави в рамках бюджету-2013 в соціальному контексті. Янукович звернув увагу Азарова на необхідність здійснення поточних платежів щодо всіх соціальних виплат до кінця року. «Я маю на увазі і заробітні плати, і пенсії, і все, що стосується соціального захисту. До кінця цього тижня, нам не треба залишати на 30 або 31 (грудня - Ред.), щоб ми проплатили», - сказав Президент.

Прем'єр-міністр, у свою чергу, під час наради повідомив, що уряд планує вже до 30 грудня закрити всі питання, пов'язані з виплатами з бюджету 2013 р.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді прийняти Державний бюджет на 2014 рік з доходами 392,404 млрд грн і витратами 447,294 млрд грн.

18 грудня Кабінет Міністрів України схвалив доопрацьований проект Державного бюджету на 2014 рік.

Верховна Рада визначила особливості процедури розгляду і прийняття проекту Закону України про Державний бюджет на 2014 рік.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280