У Дніпродзержинську затримали раніше судимого чоловіка, який повідомив про неправдиве замінування школи, повідомляє УЗГ МВС.

Пізно вночі до чергової частини Дніпродзержинського міського управління міліції зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що він замінував одну з міських шкіл. На місце події оперативно виїхали співробітники Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Вони ретельно обстежували всі класи та приміщення школи, в тому числі горище і підвал. На щастя, мінування виявилося хибним.

Тим часом правоохоронці почали шукати зловмисника, який повідомив про вибуховий пристрій. Ним виявився 35-річний раніше судимий місцевий мешканець, який проживав неподалік. Вікна його квартири виходять прямо на будівлю школи, і він мав можливість спостерігати, як працюють правоохоронці.

Зараз зловмисника затримано, мобільний телефон, з якого надійшов виклик, - вилучено. За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Псевдомінеру загрожує до 6 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116