Київська міська державна адміністрація з 1 січня 2014 року підвищить тарифи на розміщення зовнішньої реклами на 20%.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Пузанов, повідомляє прес-служба міськадміністрації.

«Підвищуючи тарифи, місто переслідує відразу дві мети. По-перше, ми прагнемо збільшити надходження до міського бюджету. А по-друге, ми бажаємо за допомогою економічних важелів зменшити кількість рекламних носіїв великого формату», - зазначив Пузанов.

Вартість розміщення великих рекламних конструкцій зазнає найбільших змін. Наприклад, щити, що стоять окремо, подорожчають на 19-23% залежно від типу. А щити на тимчасових спорудах, на парканах, територіях будмайданчиків, що зазвичай мають значно більші розміри, будуть коштувати на 28-37% дорожче. Невеликі конструкції - світлові плакати - зростуть в ціні на 13-21%. Вартість розміщення рекламних вивісок взагалі не зміниться.

«Елементи рекламної інфраструктури, які впорядковують і прикрашають міський простір: вивіски, лави, телефонні кабіни, театральні тумби або художньо-просторові композиції - не подорожчають. Таким чином, міська влада створює економічні умови для того, щоб громадський простір Києва став більш комфортним для мешканців», - розповів Пузанов.

Вартість реклами на транспорті, яка істотно зросла в 2012 р., переживає менш істотні зміни. Більшість носіїв взагалі не подорожчає, однак деякі нові види реклами, яких раніше не було в класифікаторі, відтепер буде тарифіковано. Наприклад, внутрішнє брендування вагонів або брендування вагонів міської електрички.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

527