Прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного із структурних підрозділів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в області.

Службовець вимагав і отримав від юрисконсульта Васильківської райспоживспілки неправомірну вигоду в розмірі 50 тис. гривень. За це він пообіцяв не зупиняти роботу торгового комплексу райспоживспілки. Раніше за численні порушення його відомством було винесено постанову про припинення діяльності цього комплексу.

Гроші чиновник отримав безпосередньо на своєму робочому місці. Під час огляду місця події з його службового кабінету була вилучена вся сума коштів, отриманих як неправомірна вигода.

Злочинні дії зазначеної особи кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого йому службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129